Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

The Pale Fountains - ...From Across The Kitchen Table [vinyl rip 24 - 96 & 16 - 44 flac]



-Είναι αυτός, Γιάννη, ο απόλυτος βρετανικός ποπ δίσκος των 80's ;
-[...]
-Tι; To "Pasific Street", αν δεν υπήρχαν οι ακατονόμαστοι [S....s]; Ξεκόλλα:


"Τούτο το LP δεν είναι προσιτό στον οποιονδήποτε. Αντίθετα είναι πολύ επιλεκτικό απέναντι στον ακροατή του, απαιτεί πράγματα απ' αυτόν για να τον κάνει μύστη της απέραντης ομορφιάς που κρατάει φυλακισμένη στα αυλάκια του. Χρειάζεται για παράδειγμα να διαθέτεις εσωτερικότητα κι ευαισθησία απέναντι σε ήχους υψηλού συγκινησιακού φορτίου κι είναι απαραίτητο να μπορείς να ανακαλύπτεις πού και πού μες στο κεφάλι σου κόσμους γεμάτους από χαρακτήρες του Γκριμ, του Ντίκενς ή των τροβαδούρων του μεσαίωνα , τοπία του Γούντραφ και ήχους εξαίσιους - βλέπε: Beatles, Byrds, Donovan, Love... - με δυο λόγια κόσμους εξωτικούς στους οποίους να καταφεύγεις όταν τα πράγματα γύρω σου γίνονται ιδιαίτερα εχθρικά και πια δεν έχεις από που να γαντζωθείς..." [Κώστας Λυμπερόπουλος - ήχος 146]

 *Ανεβάζω το ...From Across... για να διορθωθεί η ασέλγεια που έχει γίνει στην CD εκδοχή του (κυρίως στο αγαπημένο μου εκπληκτικό Bicycle Thieves - κυριολεκτικά αγνώριστο)











4 σχόλια:

  1. Ασχετο φίλε μου ! Εχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται με τα Blogs ? Με τον καινούργιο νόμο ? Θα σε πονέσει κι εσένα ο νέος νόμος περί Λογοκρισίας και Πνευματικών Δικαιωμάτων . Ψηφίστηκε στις 16 Μαίου κάτω από το τραπέζι και από μία κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή ετυμηγορία . Ας μαζευτούμε λοιπόν όλοι εμείς να δούμε τι θα κάνουμε . Εμείς μόλις αναρτήσαμε τα Κακά Μαντάτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και δεν είναι ο απόλυτος 80'ς ποπ δίσκος... αυτόν τον τίτλο τον έχουν καπαρώσει από τότε ακόμη, οι Colourfield με το LP τους Virgins and Filistines και οι ABC με το LP τους The Lexicon of Love. Καιρός να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου περι ποπ...
    Θενξ για το re-upload των Gadgets.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπάμπη, πολλές φορές που πηγαίνω στο δωμάτιο με τους δίσκους μου, σκέφτομαι οτι καπου εκει εισαι κρυμμένος κι εσυ!!!
    Να σαι καλά βρε Φίλε (με κεφαλαίο). Με τις επιλογές σου με αναγκάζεις (έχει τελικά και την καλή του έννοια το ρήμα αυτο!) να γυρνάω σε ήχους που αγάπησα και που η ζωή μου με έκανε να τους αφήσω (οχι πολύ βέβαια) πίσω. Σε ευγνωμονώ..
    Αυτό ισχύει και για άλλους φίλους, όπως και για τους LaFoliedujour και για τις αστικές ασπιρίνες..
    Τωρα, γι αυτό που λέει ο Κώστας, θεωρω οτι θέλει πολλή προσοχή. Οι καιροί έχουν γίνει άκρως φασιστικοί και το σύστημα ζητά αίμα. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν οτι ενας δίσκος που κυκλοφόρησε πριν απο 30 χρόνια ειναι ακόμη εμπορικός και ως εκ τουτου η διανομή του στα μπλογκς φέρνει χασούρα. Μαλιστα. Η χασούρα αφορά τον χ, ψ, ζ συλλέκτη/εμπορο που θα ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ δίνοντας στον καλλιτεχνη τα τέτοια του. Όταν βλέπεις 500+ ευρω για κάποιο άλμπουμ, τα παίρνει ο καλλιτεχνης?
    Αν ΝΑΙ, ευχαρίστως να του τα στείλω. Όμως, δεν ειναι έτσι.
    Αλλά είπαμε, το σύστημα ειναι πλημμυρισμένο απο βλακεία..
    Εχε το νου σου πάντως
    Καλό σαββατοκύριακο σε όλη την παρέα
    Σωτηρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλό με την μουσική Μπάμπη το ξέρεις και εσύ είναι ότι όλοι θεωρούμε διαφορετικό δίσκο σαν τον απόλυτο pop δίσκο των 80's, έτσι ακούμε , ψάχνουμε, συγκρίνουμε, κατεβάζουμε δίσκουςν που άλλοι προτείνουν και περνάμε υπέροχες στιγμές με δίσκους σαν των Smiths, Pale Fountains, ABC, Nits, Monochrome set, .... (τους ξέρεις καλύτερα από εμένα) .
    όσο για τον πόλεμο που γίνεται στα blog ξεχνάνε ότι έναν μεσαίωνα ακουλουθει μια αναγέννηση και ο κόσμος δείχνει να εχει ξυπνήσει πλέον ώστε να αγοράζει Χατζηγιάννη και να βλέπει τον Τιτανικό 3d.
    Περιμένω την Penelope ξέρεις εσύ, την κασέτα που μου είχες γράψει δεν έχω που να την παίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή